Bezieling!

Tijdens de geboorte neemt de ziel je mee op reis. Is je navigator tot een diep innerlijk gevoels leven.
Gedurende je groei leer je bepaalde patronen aan. Erfelijk belast, overtuigingen van opvoeders-omgeving, angsten die je oppikt van de mensen dicht om je heen vormen de eerste stappen in je nieuwe leventje. Een stevige basis wordt gelegd in de eerste acht levensjaren. Een basis waar je ziel in dit leven mee aan de slag gaat. Hart en ziel zijn diep met elkaar verbonden.
Een ‘ open’ hart geeft de ziel ruimte om te ervaren en te groeien. Net zoals je innerlijk kind, jij bent als het ware de ouder voor je innerlijk kind. Via het innerlijk kind kan er contact gelegd worden met de ziel.
Waar zit je ziel in het lichaam?
Voor mijn gevoel zit je ziel net onder je hart in het midden van je borstbeen. De meningen zijn daar over verdeeld. Want is de ziel geen ruimte – en tijdreiziger. Ja wellicht. Om als mens in contact te komen met de ziel zal het zich kenbaar maken via een hartengevoel. Contact met je ziel geeft een trek- en druksensatie net onder het hart.
Zielenpijn voelt als of er een stuk van jou uit je borstkast getrokken wordt. Het is een pulserend gevoel, anders dan hartenpijn. Tranen door zielenpijn zuiveren je systeem. Bij hartenpijn kan je blijven hangen in verdriet en tranen. De ziel ruimt op en laat je groeien zonder rancune. Schut je wakker om oude patronen te doorbreken. Het woord depressie is een label die snel geplakt wordt op deze pijn. De pijn die je ervaart is er om je te helpen op je levensweg, keuzes voor een rijker en authentieker leven.
Leven vanuit je zielenkern zal je energie niveau verhogen en je ogen doen stralen als sterren. Op het moment dat de ziel zich meldt kunnen er verschillende emoties naar bovenkomen zoals verdriet, boosheid, woede, afwijzing, vermoeidheid, terugtrekken, weinig eetlust of vervallen in een verslaving.
Ontstaat er intern weerstand, kijk dan welke beweging je maakt. Sluit jij je af om geen pijn te ervaren of omarm je deze kans op groei. Weglopen is ook een optie alleen zal het gemis aan de diepere ervaring je uiteindelijk nog meer pijn doen. Vraag je eens af waarom je gekozen hebt voor dit leven. Wat kom je doen op aarde. Je bent hier niet alleen maar om te consumeren.
Wat te doen bij zielenpijn!
Zielenpijn wordt vaak gespiegeld in contact met anderen. Via de ogen, trilling, triggers en tegenslagen. Op het moment dat je gevoel aan emoties overstomen neem tijd voor jezelf. Trek je terug zonder je af te sluiten. Ga vragen met gesloten ogen wat je ziel je wilt laten ervaren-leren. Welke prachtige kans krijg je om te groeien om uiteindelijk meer liefde te kunnen ervaren. Leg hierbij je handen onder je hart en adem rustig in en uit. Mediteren helpt je om dieper naar binnen te gaan. Je ego, ratio en hoofd tot stilte te brengen zodat je fluistering van je ziel hoorbaar wordt.
Geraldine Caraballo
Stylingguide Academy