” Hij loopt met zijn ziel onder de arm” Burn-out!

Helaas is dat ook in veel (burn-out) transformatie processen aan de hand. Eigenlijk is het woord helaas niet op zijn plek want is het juist niet een groot cadeau. Gedwongen worden tot rust en reflectie .Werkgevers zitten vaak met hun handen in ’t haar want hoe lang gaat het duren? Dat weet ik van tevoren nooit. Sommige mensen gaan diep en moeten nog dieper gaan om weer op te bouwen.
Door spiegelbeeldsessies, kleurgebruik, gesprekken, handvatten en door het lezen van de ziel klimt iemand weer langzaam overeind. Hele mooie dingen heb ik al zien gebeuren. Voorkomen is beter dan genezen wil ik vooral werkgevers meegeven. Niet dat burn -out altijd de schuld is door de werksituatie Het is vaak de druppel. Er gaan lange processen aan vooraf. Werkgevers zijn er alleen niet zo goed op voorbereid en de ervaring leert dat zij echt graag wensen dat de werknemer zich spoedig beter voelt.
Veranderingsprocessen kosten tijd, steeds meer kom ik er achter dat door het lezen van de ziel er doelmatig aan de slag gegaan kan worden. Welke tools ik gebruik? Alles waar de persoon op dat moment klaar voor is gebeurt. Dat gaat vanzelf. Is het healing ? Nee en ja…De persoon is zichzelf aan het healen, ik fungeer alleen als een spiegel. Hoe hartverwarmend en mooi werkt dat. Het is mijn manier van werken die ik te lange tijd onderbelicht heb gelaten. Ja ik kan kleuren en mensen lezen. Nee dat is niet eng en gebeurt alleen als beide zielen daar toestemming voor geven. Dat het veel brengt is mij nu helder. En hoe blij ben ik dat door alle persoonlijke transformaties dit lang verstopte deel van mezelf weer mag aanlijken. Bijzonder boeiend mens en ziel. Men soms bang is maar deze angst is ongegrond. En niet eng! Jij altijd de ‘ baas’ blijft over wat je bewust en onbewust wil delen.

Het weten en de wijsheid is bij velen al groot. Alleen vaak nog in de slaapstand. In het afgelopen jaar mogen ervaren dat zoveel cursisten en teams weer bij hun passie zijn gekomen. Daardoor meer zichzelf zijn en anderen inspireren. Alles gaat in processen up’s and down ‘s. Bedrijven nog echt dichter bij de harten mens mogen komen. Meer kijken naar waar en wie goed uit zijn ‘zielenverf’ komt. Ja weet ’t er is helaas geen tijd geen geld. Maar teams en leidinggevende uiteindelijk inspireren het anders te doen maakt mij iedere dag opnieuw happy.