Sta jij open om te veranderen?

Velen van ons hebben het idee dat geven belangrijker is en meer de moeite waard dan ontvangen. Maar is dat nou net niet precies waar veel vrouwen-mannen gestrest en uitgeput door raken. Leren ontvangen en anderen toestaan is essentieel in ons vermogen om liefde te kennen. Het helpt om de ‘tank’ vol te houden dat is voedend voor onszelf en anderen. Ga je hier aan voorbij dan schept dat afkeer, vermoeidheid en fysieke ongemakken. Maak tijd vrij om te ontspannen en vraag hulp aan anderen bij dingen in je leven. Door open te staan en te ontvangen kunnen we ons kwetsbaarder opstellen om zo diepgaande, eerlijkere relaties ontwikkelen. Je kan meer ceeeren wat je graag wilt in je leven wanneer je openstaat voor het plezier en de vreugde van ontvangen.

Verzet!

Schrijf je verzet op en voel deze echt. Bemerk dat je in plaats van te zwelgen in de emotie die je voelt, deze te omarmen vanuit mededogen en vergeving. Vergeving neutraliseert verzet. Als je iets kan vergeven komt er ruimte vrij en kan je die ruimte inzetten voor andere zaken. Dat is voelbaar in je lichaam, geest en energieniveau.

Oefening om boosheid en frustratie te transformeren:

Een mooie oefening. Voel eens of je je hart sluit. Blijf een open hart houden in plaats van in elkaar kruipt van angst. Houd je lichaam open en je armen langs je zijden, en adem door. Als je moet huilen, huil, en voel hoe je keel zich opent terwijl de sensaties van de emoties tevoorschijn komen. Blijf bij de fysieke sensatie en niet bij je verhaal van de gebeurtenis die dit gevoel heeft veroorzaakt. Analyseer niet waarom dit gebeurt Wanneer we open blijven en niet in elkaar krimpen kunnen we dieper voelen en liefde laten stromen. Als je fysiek aanwezig blijft kunnen we emoties gemakkelijker transformeren in authentieke kracht

 

Geraldine Caraballo

Stylingguide Academy