De waarde van leven in het moment!

“Ja makkelijker gezegd dan gedaan. Leven in het moment.”

Een veel gehoorde opmerking.
Is leven in en vanuit het verleden of nog gekker gericht op de toekomst eenvoudiger? Zou je bijna denken. Want hoe regelmatig kom je het tegen. Mensen zijn zo vaak met het verleden en de toekomst bezig. Wensen we via het denken het verleden te verklaren en de toekomst veilig te stellen.

Heeft alles wat ervaren is invloed op de toekomst?
Zeker kan de ervaring uit het verleden zijn uitwerking hebben in het NU. Hoe ga jij ermee om? Hoe mild kan jij voor jezelf zijn en dankbaar voor het geleerde. Sporen wissen zich niet helemaal uit. De kunst is in het moment te ervaren wat het nog met je doet. Hoeveel invloed heeft het verleden nog op jou. Als je rondjes draait in het verleden raak je blind voor het moment en richt jij je pijlen juist teveel op de toekomst. Daardoor verlies je details, nieuwe mogelijkheden en inspiratie uit het oog. Verder houden deze blokkades je vast om verder te groeien en te bloeien.
Komt bv angst om de hoek kijken ervaar je minder helder wat geraakt heeft in het verleden.

Deze triggers nodigen uit om de pijn, overtuigingen, aangeleerd gedrag los te laten in het NU. Het is een oude conditionering. Wat brengt het je ?
Ben jij bewust hoe en wat je valkuilen zijn? Ga dan niet voorbij aan signalen in het nu die te maken hebben met je verleden. Ruim ze op, praat erover maar nog belangrijker neem zelf de verantwoordelijkheid. Als je in rondjes blijft draaien dat het de schuld is van de ander kan je minder vrij aan je toekomst werken.

Hoe zou het voelen om vrij te leven. Zonder angst, beperkingen, overtuigingen.
Besef dat vrijheid je geboorte recht is!

Angst kan je in de greep houden denk aan controle gedrag. Angst reserveert.Angst laat je vasthouden. Knaagt.Valt je aan.

Liefde geeft onvoorwaardelijk.liefde respecteert. liefde laat gaan. liefde sust. liefde verbetert.

Stylingguide Academy
Geraldine Caraballo