Eenzaamheid

Eenzaamheid!

Diep gaan voelen hoe bepaalde emotionele wonden pijn doen. En te denken en hopen dat er iemand op je pad komt die deze pijn wegneemt. Maar dat is een illusie. JIJ bent de enige persoon die deze leegte kan opvullen. Niet een geliefde.

Voelt als een diepe  kinderwens, iemand wandelt je leven binnen en vervult al je dromen.  Wachtend op de invulling van de leegte. Iemand die de leegte , de opening in het hart op komt vullen.
Deze eenzaamheid zorgt voor grote afstand met jezelf. Een diepe dis connectie die de ander niet kan opvullen. Daardoor kom je verder van jezelf af te staan, minder in contact met je lichaam. Beweegt je minder vrij en ademt oppervlakkiger. Ook ga je op deze manier voorbij aan je boosheid, teleurstelling, verdriet maar ook vreugde. Zo blijft de leegte voelbaar in je hart.
Herkennen we onze echte schoonheid niet meer, glans en is de weg naar zelfliefde een lange.

Zo gaan er jaren voorbij waarin leegte en eenzaamheid de boventoon voeren. Verdriet en wachten ontnemen heel veel van je persoonlijk en spirituele groei. Dus ook levensenergie en creatie vloeien weg. Dan is oogcontact met een vreemde al voedend voor je. De zoektocht naar contant gaat door maar zal geen voldoening geven op deze manier. Je inner power verdwijnt of is heel erg naar buiten gericht.

De ware warme zit in jou. Kijk naar binnen, keer naar binnen. Daar zitten de antwoorden de omarming. Jij hebt daar geen geliefde voor nodig. Ja geweldig als liefde op je pad komt natuurlijk. Maar de warmte begint in jezelf. Dat kan niemand anders voor je doen, helaas.
Dat is nml de basis om je leven weer op te bouwen. Zonder afhankelijkheid en in vrije keuze. Met liefde die altijd voorhanden is je nooit om hoeft te vragen. Alleen blijven voeden vanuit jezelf.
Dat werkt heel bevrijdend en zal je ook veel beter kunnen laten voelen als er een geliefde op je pad komt.

Door zelfliefde verdwijnt het eenzame gevoel. Dan wordt het wachten op de ander vervangen door
zelfontplooiing en echt contact maken met jezelf. Dat geeft een gevoel van vrijheid, weet ik uit eigen ervaring. Vrij zijn van afhankelijkheid, wachten, teleurstellingen etc. Ruimte voor plezier, creativiteit en nieuwe inzichten. Zie je schoonheid, talent, warmte en omarm het.

 

Geraldine Caraballo