Body image! De staalharde realiteit

De nieuwste hype  is een lichaam te ontwikkelen zo hard als staal.

Waar komt deze beweging vandaag en nog veel interessanter waarom.
Al jarenlang onderzoek ik het doen en laten van vrouwen. Wat beweegt ons soortgenoten om bv een afgetraind mannenlichaam te ontwikkelen. Met een sixpack, bredere schouders enz. Hier gaat geen jaloezie schuil maar een diepe interesse in het waarom? Wat ziet een vrouw, die vanuit mannelijkheid haar lichaam aan het droog trainen is. Wie ziet zij staan voor de spiegel?
Is het een zaak van ijzeren discipline of zit er een diepere laag onder?
Want gedreven moet je zijn om vijf keer in de week te trainen. Daarvoor niets anders dan respect.

Ook hier speelt de media op in. Niet meer weg te denken zijn teksten als binnen 6 weken een dit of een dat…..Nog maar te zwijgen over wat men erbij moet eten. Wellicht is het een gezonde manier van cm’rs verliezen en een beetje bewust eten is altijd ok. En toch komt er een maar….
De obsessie die zich erachter verschuilt. Heb natuurlijk een rondje sportschool gedaan en daar vielen mij toch een aantal zaken op. Vrouwen kijken minder  naar het geheel. Vooral de spiergroepen trainen krijgt aandacht. Zoals jezelf verstoppen achter en met bepaalde kleding gebeurt dat hierbij met spieren. Klinkt dit veroordelend?! Nogmaals voor de ijzeren discipline chapeau maar voor je vrouw zijn vind ik het jammer. Harde lijnen, strakke ogen, geen ontspannen houding is toch echt wat ik veel heb gezien. De tendens zonder 6 pack mag je niet in bikini het strand op. Toch jammer want jij bent meer dan je spiermassa en strakheid. Wat de vrouw mooi maakt is een glimlach, zachtheid ( ook op haar botten)!

Ik kijk uit naar de reacties
Geraldine Caraballo