De discussie in Nl over de gemiddelde confectiemaat. ( LINDA.)

Ik heb mij de afgelopen dagen weer verbaasd over de norm en vorm waarin vrouwen elkaar benaderen.  Wat dan wel of niet de gemiddelde maat is in ons land en of jij je er wel of niet in herkent. Mmmmm denk ik dan hoezo denken wij in maten. Moeten wij blijkbaar in een hokje passen om dan maar om ons heen te ‘ slaan’ dat we dan gezien of erkent worden. We ons nergens thuis voelen of geaccepteerd. Als bekende vrouwen toegeven dat ze maat 42 dragen maar eigenlijk toch stiekem een maatje minder zouden willen hebben. Roept dat vragen op. Hoezo jezelf niet accepteren. En andere vrouwen willen ‘ inspireren’ om zichzelf te accepteren.

De vorm is de norm!
Wel wat jij ermee doet. Hoe jij jezelf beleeft. Maak je los van rolmodellen en leef je eigen leven en stijl. Je hoeft je niet erkent te voelen in je confectiemaat maar wel in je menszijn.

Je kledingmaat is zo’n bijzaak. Zelf werk ik nooit vanuit die norm wel vanuit de vorm.
En ja klagen over dat in jouw maat niets te vinden is heeft te maken met een mindset.
Want wees eens eerlijk kijk je wel naar de shape die bij jou past. Of pers jij je nog steeds in vormen die niet werken. Jezelf accepteren is het uitgangspunt. Net als Linda aan NL laten zien dat je maat 40-42 draagt maar op TV er altijd vormloos bijloopt. Dat is niet trots zijn op wie je bent in het moment. Jezelf erkennen. Dus lieve vrouwen ga anders kijken naar jezelf, de mode, winkels, merken…Wij zijn nu eenmaal emotie dieren. Gevoelig voor zoveel onbelangrijke dingen. Maak het niet groter dan het is.Zo gevoelig voor invloeden van buitenaf. Wat brengt het je? Dat je teveel om je heen kijkt, je af wordt geleid van zaken die er echt toe doen. Jezelf zien vanuit jouw schoonheid en authenticiteit.
Laat iedereen lekker bezig zijn met zaken extern. Jij mag groeien intern met aandacht voor jouw kracht.
Gebruik kleding om je mooi zijn te omlijsten. Niet om jezelf weg te cijferen.

Mijn tip aan vrouwen laat de maat los. Je bent geen maat, hebt geen maat maar wel een vorm
DAT IS DE NORM!