Help ik word oud!

Is de natuur een handje helpen het ultieme geheim van het behouden van een jeugdige uitstraling?

Is ouder worden een last of juist een lust?
Door de jaren heen heb ik al vele vrouwen voor de spiegel gehad. Oud en jong bijna allemaal met een verkeerd of negatief beeld over zichzelf. Niet bij iedereen is het een probleem dat ze verder niet kunnen functioneren maar toch. Beperken doet het de meeste vrouwen wel.

Door mijn persoonlijk afpel-transformatie proces probeer ik zoveel mogelijk vrouwen te inspireren het anders te gaan doen. Anders te kijken naar zichzelf. Meer van binnenuit ipv via de buitenwereld.
De buitenwereld of ons imago is een beeld dat anderen over ons hebben. Dat heeft niets met jouw normen en waarden te maken. En toch beinvloed het ons wel. Hoe we ons kleden, hoe vrij we ons voelen qua lichaam, de make –up, haar verven, shopgedrag, relaties, werk, etc. Tijdens mijn reis naar Afrika weer geinspireerd over wat een natuurlijke uitstraling bij vrouwen doet. Afrikaanse vrouwen hebben glans, dragen mooie kleuren, hebben heldere ogen. Dat viel mij vooral op tijdens de vlucht vanuit NL zo weinig stralende vrouwen, glanzende huiden en ogen. De westerse vrouwen zitten zwaar in de make up en geverfd haar. Totaal geen sprankeling te bekennen of levendigheid.

Zorgt juist dat dichtsmeren van onszelf niet voor een oudere look?

Nog te zwijgen over alles wat wij vrouwen dagelijks bij kunnen laten werken.
Botox, wimperimplantaten, haarstukken, gelnagels…zoveel geld wordt er verdient aan onzekere westerse vrouwen. Wat kan je allemaal met dat geld doen nog los van de tijd.
Waar zijn wij extern naar opzoek wat we intern niet op kunnen vullen zodat we het maar buiten ons zelf doen. Maak jezelf eens bewust van wat jij doet aan je uiterlijk. Hoe onzeker ben jij over jezelf en waarom. Waar komt dat vandaan.

Investeer ook in je persoonlijke groei en ontwikkeling. Neem een fijne massage als je een verwenmoment zoekt. Dat brengt glans van binnenuit. Ook je voeding kan bepalend zijn voor glans van binnenuit. Water drinken, lekker buiten zijn maar vooral meer genieten en rust ervaren.
Loslaten waar jij niets aan kan veranderen. De problemen laten waar ze horen bij de ander. De valkuil van veel vrouwen is het willen oplossen en helpen. Maar deze hulp zorgt voor stagnatie bij jou en de ander.

Het proces van ouder worden is een mooi proces. Je wordt wijzer niet alleen grijzer.
Goed voor jezelf zorgen gaat echt verder dan een kleur in je haren smeren of je laatste trends dragen.
Natuurlijk mooi ouder worden heeft juist niet met verwaarlozing te maken maar met interne zelfliefde en acceptatie.

Wat poets jij weg wat de wereld niet mag zien, voor wie en waarom.

Geraldine Caraballo