Hoe werkt een transformatie proces?

Een vraag die ik regelmatig tegenkom. Alles is constant in beweging jouw acties hebben invloed op de ander. Als jij meegaat met de stroom van anderen, overtuigingen, ideeen, verwachtingen, uiterlijke kenmerken, stijl van leven en uiterlijk dan is de ware IK ver te zoeken. Op het moment dat het onderbewustzijn bewust wordt begin je te veranderen in JIJ.
Ervaar je dat zaken minder fijn bij je manier van voelen passen. Je hart opent zich waardoor oude overtuigingen je in conflict brengen met jezelf. Dualiteit genoemd. De innerlijk strijd barst open. Want je wereld gaat op zijn kop. Wat is van jou en wat komt van de ander. Dit werkt door in je relaties, uiterlijk, keuzes, werk…
Ineens lijk je te vervreemden van je omgeving. Maar was je niet vervreemd van jezelf en kom je thuis intern. Daarin komen er vele emoties los. Gevoel van eenzaamheid, niet meer weten wat je leuk vindt, je werk je opslokt en tegen gaat staan, je bewust wordt dat je energie je aandacht de verkeerde kant op stroomt. Het meest lastige waar veel mensen tegenaanlopen is het stoppen van het denken. Oei want ja de mind gaat er graag met mooie harten ideeen vandoor. Maar ook woede komt naar boven, ongeduld etc.
Heb vooral compassie met jezelf dit is een tijd voor innerlijke focus. De onrustige buitenwereld even laten waar die hoort, EXTERN. Tijdens het geven van de opleidingen kan ik niet anders dan mensen een ‘ duwtje’ in de juiste richting te geven. Open gaan zonder ze open te breken. Transformeren een persoonlijk proces blijft en tijd kost. Achteraf bedanken cursisten vaak voor de nieuwe opening en inzichten. Met andere ogen naar jezelf en de ander te kunnen kijken. Zonder waardeoordeel. We zijn verbonden met elkaar, allemaal. Al sluiten we een deel van de wereldbevolking graag buiten. Dat is onmogelijk.
Ervaar vanuit het hart, luister vanuit het hart, kijk vanuit het hart!
Geraldine Caraballo
Stylingguide Academy