Spiegelbeeldsessie en transformeren

Deze cliёnt volgt sinds een tijdje een traject: ”Word weer blij van de persoon in de spiegel.”

Druk bezette dame met een verantwoordelijke job, een huis vol met mensen en druk sociaal leven.
Als ik haar ontmoet zie ik op het eerste oog een sportief ogende vrouw met uitstraling.
Maar op het moment dat zij plaatst neemt in de stoel komt de eerste zucht.
Moe, uitgeblust, geen creativiteit, geen zin om lekker en bewust te koken, geen zin in seks, geen zin om zich meer leuk te klede.Een hele lijst om mee aan de slag te gaan.

DoeL: Weer vrouwelijk voelen, energiek, de moeite waard en zich mooi voelen van binnen en buiten.
Tevens gaan we aan de slag met het feit dat ze perfectionistisch is. Dit staat haar enorm in de weg.
Daardoor blijft ze rondjes draaien en is het voor haar gevoel nooit goed genoeg en af.
Traject: 3 sessies het programma: Krachtig en vrouwelijk: Vol in het leven staan!

Tijdens ons eerste gesprek komen al snel een paar zaken uit haar jeugd naar boven. Dit speelt op een veel dieper niveau. Pestverleden, ouders die de lat heel hoog hebben gelegd in haar jeugd. Een kritische, ik ben niet blij met wie ik ben moeder. Dit is zo’n duidelijk voorbeeld van overtuigingen die  van generatie op generatie over worden gedragen.

Dit was voor haar de eerste keer dat zij ging voelen en ervaren. Waar haar het is nooit genoeg gevoel vandaan komt. Dat de basis niet stevig genoeg is neergezet voor duidelijke persoonlijke keuzes. Het uiterlijk is zo makkelijk om te gebruiken als excuus ook om de boel de boel maar te laten.

Als eerste zet ik haar voor de spiegel. Dat is heel confronterend. Want ga maar eens echt vanuit je hart vertellen wie jij ziet staan. Dit zijn momenten dat het bijna altijd stil wordt. Wanneer neem je nu echt de tijd voor innerlijk rust. Wanneer vraag jij eens echt oprecht aan jezelf hoe het met je gaat.
Wat heb jij nodig. En is vaak niet zo heel moeilijk allen eng. En ja waar haal je de woorden vandaan.
Vaak zitten de antwoorden niet in je hoofd. Dat denken wij wel. Want hoe is er tegen jou gezegd : “Denk eens na!”  En hoe vaak “Voel eens wat vind jij?”

Dat zorgt er op latere leeftijd voor dat het denken de overhand krijgt. En jij jezelf ook vanuit het denken benadert. Dat is jammer want het voelen, je hart, is zo slim en weet hee goed wat je nodig hebt. Dat het begint met zelfliefde is mij zo duidlelijk geworden de afgelopen jaren.

Ik geef haar naar onze eerste sessie huiswerk mee. Ja helaas dat hoort erbij. Want een verandering vraagt inzet. Ze mag tot aan onze volgende afspraak iedere ochtend beginnen om 3 pagina’s vol te schrijven. Gewoon wat er in je opkomt. Dat werkt goed om je hoofd ’s ochtens al te legen zodat je door de dag heen meer rust in je hoofd krijgt en dus meer kan zakken in haar lichaam.

Dagelijks tijd doorbrengen buiten is ook een belangrijk onderdeel van innerlijk herstel.
Tijdens onze volgende sessie is ze al een stuk rustiger. Oog haar oogopslag. Ze is al meer gaan eten vanuit de basiskleuren en daarom meer plezier in koken en gezonde voeding.
Ook heeft ze met het gezin om tafel gezeten. Om meer helder te maken hoe zwaar haar taken voelen.

De volgende stap oefenen om de boel meer de boel te laten. Dus vaker tot 10 tellen. Soms wel 5x achter elkaar. Tot je het niet meer nodig hebt. Dit werkt fantastisch.

Weer gaat ze met opdrachten naar huis. Ik moet wel zeggen dat ze enorm gedreven is en voelt dat het haar veel brengt. De verandering is tijdens onze 3e afspraak zo zichtbaar. Energiek, stralende glimlach, mooie ogen, huid rustiger, rustige diepe ademhaling waardoor ze veel meer levensenergie heeft. Ook contact met manlief is verbeterd omdat ik haar op dat vlak ook een aantal oefeningen heb meegegeven. In onze laatste sessie zetten wij de puntjes op de i en gaan met haar uiterlijk aan de slag.

Prachtige en krachtige vrouw. Ben zo trots op haar dat ze de verandering aan is gegaan.